Şili’nin Gizemli Yolu: Carretera Austral

Yolun sonuna geldim, yeni bir yola başlamak için!

Şili’nin gizemli yolu Carretera Austral. Puerto Montt şehrinden başlayıp O’higgins köyünde son bulan 1247 km. Bisikletim Feliz ile hayatımda asla unutamayacağım, çoğunluğu medeniyet denilen canavardan uzak 45 gün geçirdim. 45 günde 4 mevsim yaşadım, soğuktan konuşamadığım, yorgunluktan pedallayamadığım, gözyaşlarımın göllere düştüğü, yağmurlara karıştığı, kahkahamın dağın diğer yüzünden yankılandığı, sonu gözükmeyen yokuşları pedallamaya çalışırken “Ne işim var benim burda?” dediğim günlerim oldu.

Cidden ne işim vardı burda? Çokça sordum kendime, sonra sorguladım; hayatı, sistemi, yaşamı-ölümü, aşkı, insan olmayı…Sadece yeni bir yer keşfetmiyordum, kendimi de keşfediyordum bir kez daha yollarda. Bedenimin ücra köşelerine sıkışmış cümleler, kelimeler dökülüyordu adeta yoluma!

Sert cevaplar, beklediğim cevaplar, hiç aklıma gelmeyecek cevaplar verdi Doğa Ana! Hepbirini büyük bir şükranla kabul ettim ?

Şimdi yönümü başka yollara çevirme vakti!

Carretera Austral

Bisiklet sponsorum Şili Santiaago’da yer alan Türk Restoran’ı Meze’ye ve bireysel olarak maddi destek veren herkese bir kez daha teşekkür ederim bu deneyimi yaşamama destek verdikleri için! ? Daha iyileri sizin olsun ?

Category: Şili
Tags: Şili

Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Bunlarda İlginizi Çekebilir